Avocado do niedawna nie bywało w naszej kuchni. Szczerze mówiąc jakoś je omijałam. Ale nadszedł dzień kiedy kupiłam i wypróbowałam.
Przepadłam.
Dziś mam dla Was najprostszy z możliwych przepisów na pastę z avocado z musztardą na kanapkę.
Składniki są aż 2 - musztarda sarepska i avocado. Na oko.
Avocado obieramy i łączymy z musztardą (około 2 łyżeczek) za pomocą blendera tak by zostały drobne kawałki - jeśli wolicie to można na gładko. Można doprawić solą i pieprzem. Można dodać też ugotowane na twardo jajko.
Jeśli pastę robimy na później trzeba dodać kilka kropel cytryny lub limonki żeby avocado nie ściemniało.
Wygląda nie tylko apetycznie i wiosennie ale avocado to bogactwo składników odżywczych. Nawet dziewczynkom smakuje.
Pysznie wygląda ta pasta. Z jajkiem (bez musztardy) też pysznie avocado smakuje ;)
OdpowiedzUsuńOstatnio zakupiłam avocado i wylądowało w koszu ze względu na mdły smak, jak dla mnie to coś strasznego i już wiecej nie dam 7 zł za taki wynalazek !
OdpowiedzUsuńMonika. Ja też takie miałam zdanie, ale odpowiednie dodatki sprawiają, ze jest pysznie.
UsuńMi udało się kupić w promocji. Dobrze jest połączyć z jajkiem i zrobić pastę na kanapkę, pycha! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńMój 13 miesięczny syn najchętniej zajada się chlebem z awokado :) Ja mu podbieram i jem na kanapce doprawione solą i pieprzem, ale jeszcze z pomidorem
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy nie jadłam awokado :D
OdpowiedzUsuń